Selvrensende ovn pyrolyse

Find den rette selvrensende ovn pyrolyse for dig her

En ovn er et must i ethvert hjem på linje med kogeplader. Det er en fantastisk måde at lave mad på. Der findes mange forskellige ovne og det du søger selvrensende ovn pyrolyse kan findes lige her:

Find det store udvalg af ovne her

En ovn kan bruges til næsten alt, fra en hurtigt frostpizza til langtidsstegt gourmet kalveculotte. Tilbehøret kan også laves i ovnen og med de nye dampovne, er mulighederne endnu flere!

 

Dampovn

I de tyske køkkener, har dampovnen for længst holdt deres indtog. I Danmark har det i lang tid været forbeholdt de professionelle køkkener, men nu er dampovnen kommet til det private køkken.

Din mad fortjener en dampovn!

Der er masser af gode ting ved en traditionel ovn, men der er endnu flere, ved en dampovn. Man kan derfor både vælge den som en ekstra ovn i køkkenet, eller som eneste ovn. Hvis du synes det er lidt svært at få spist de to gange fisk om ugen, som sundhedsstyrelsen anbefaler, kan en dampovn måske hjælpe. Den egner sig nemlig især til fisk, som godt kan være lidt svært at få lækkert og saftigt i en almindelig ovn. Også grøntsager bliver gode i en dampovn, da de beholder farven og ikke så nemt ”koger ud”. Vitaminer og mineraler bibeholdes også langt bedre, både i kød og grønt.
Og så er der bagværket. Kan du huske den der lækre, sprøde skorpe, der knaser når man skære brødet? Med hjælp fra en dampovn kan du selv let lave en sprød skorpe, der får tænderne til at løbe i vand hos dine gæster.

Indbygningsovn

Som navnet antyder, er en indbygningsovn en ovn man bygger ind i et skab. Så er man sikker på at den passer ind med resten af køkkenet og giver et flot helhedsindtryk. Da en ovn har låge med glas, kan man ikke få det totalt indbygget, som f.eks. et indbygget køleskab, der kan have samme forside som låger og skabe i køkkenet og på den måde ”gemmes væk”. Ovnen vil man altid kunne se, men derfor gælder det netop om at vælge en ovn, der passer godt ind i køkkenet.

Miniovn

I modsætning til den indbyggede ovn, er der den fritstående ovn. Den er ofte ikke så stor og står frit på køkkenbordet eller lignende. Den er god på kollegieværelset eller den lille lejlighed. Eller måske i sommerhuset eller som ekstra derhjemme. Og bare fordi ovnen er lille, kan den sagtens lave en god pizza.

Kombiovn

En kombiovn giver mulighed for to forskellige slags ovne, samlet i én ovn. Det er typisk en almindelig ovn med grillfunktion, over- og undervarme og så videre, plus en ekstra funktion; det kan for eksempel være mikroovn eller dampovn. Det giver mulighed for pladsbesparelse, da man kun behøver én maskine i stedet for to. Som mikroovn er den stor og giver mulighed for nem tilberedning eller opvarmning af de ting der ikke kan være i en lille mikroovn. Som dampovn giver den mulighed for alle de smarte nye funktioner, uden at man behøver mere plads i køkkenet.

Nu kan lågen åbne til siden!

En ovn kan have en bundhængt låge, dvs. den åbner nedad, eller en sidehængt låge, dvs. den åbner til siden.

I lang tid har det været forbeholdt de professionelle køkkener med store ovne, at have lågen til at åbne til siden, men nu begynder det at vinde indpas i det almindelige køkken. Den bundhængte låge stikker ud fra ovnen og det kan være besværligt at arbejde med. Især hvis man har ovnen oppe i højde med bordpladen, som det er ved at være almindeligt.

Med en sidehængt låge, kan man komme tættere på selve ovnen, men man skal man dog være opmærksom på indretningen af køkkenet, så lågen ikke kommer mere i vejen end til gavn.